top of page
חיפוש

איך לצמצם את הפער בין איך שהיית רוצה להיראות לבין המציאות מול המראה?

עודכן: 3 באוג׳ 2020

הפער שאני מדברת עליו הוא הפער שבין לשים על עצמך משהו ולהיראות שיק, כזו שמשדרת שהיא מבינה מה היא עושה ואיך זה משתקף באמצעות הבגדים. אז איך בעצם הוא נוצר?

הבחירות הקטנות שאנחנו עושות משפיעות על המכלול ולעיתים אנחנו לא מודעות אליהן בכלל.

הנה כמה מהן שכדאי שתכירי.


להיות מאצ'י מאצ'י - על פניו, מדובר בהצלחה שהרי "הכל מתאים". התיק מתאים לנעליים, הנעליים מתאימות לחגורה וההדפס של השמלה מתאים להכל יחד. בפועל, מדובר במנעד צבעים מצומצם שחוזר על עצמו בכל הלוק, ועשוי לייצר מראה שמרני ולכן מומלץ לנסות ולצאת מגבולות הצפוי.


בגדים רחבים - הבגדים הללו נותנים לנו תחושה של ביטחון כי אנחנו לכאורה מסתירות את מה שאנחנו פחות אוהבות בגוף, אבל בפועל אנחנו מאבדות הרבה "נכסים" טובים בדרך שכן הגוף מאבד מצורתו. לכן, מומלץ לשלב בבגדים רחבים איזשהם אלמנטים כדוגמת שרשרת בולטת או חגורה שייתנו את הדגש במקום שאנו רוצות.


הלבשה תחתונה - משפיעה מאוד על הצורה של הגוף ולכן גם על המראה הכללי ולכן מומלץ לבדוק האם הפער בין הרצוי למצוי במראה נובע משם. על זה אפשר לקרוא רבות במאמר מפורט בבלוג שלי.


מראה משוכפל - "את לא כמו כולן...." או שאולי בעצם כן? הרבה פעמים המקום שאנחנו קונות בו והבחירות שלנו משחזרות את טעם ההמונים כך שאנחנו נמנעות מהבעה של סגנון אישי והמראה הכולל שלנו לא מייצג אותנו, את האופי ואת הצרכים שלנו כלל וכלל.

עוד תופעה בולטת קורית כשאנחנו לא מגדירות לעצמנו את "גבולות הגיזרה". אנחנו יכולות למצוא את עצמנו בדיוק במה שאנחנו לא, לדוגמא נעלי עקב. אם כואב לנו ולא נוח לנו, זה עובר הלאה ואנחנו בעצם מפספסות את המטרה הסופית.




בגדים צמודים ונצמדים - הרבה פעמים אנחנו מייצרות הדגשות לא מכוונות או מראה חנוק, מפני שהבגד נצמד מאוד או שהבד הוא סטרצ'י כך שהוא נצמד לאיזורים הרחבים יותר בגוף וכן מדגיש גם את השכבות התחתונות (הקווים של הג'ינס, התחתונים וכו'). מומלץ תמיד לבחון אלטרנטיבה במידה גדולה יותר, לנסות לקבל חוות דעת אובייקטיבית ככל הניתן לגבי התוצאה ולשקול להחליף לבד שאינו נמתח.


פרופורציות הבגדים לעומת פרופורציות הגוף - את הסעיף הזה אציג לך בשאלה , האם את חושבת שעל כל אחת כתפיה דקה תיראה מתאימה לפרופורציות הכתפיים והידיים? האם על כל אחת חגורה רחבה תיראה מתאימה לפרופורציות הגוף? הרבה פעמים הפער בממדים מייצר לנו ניגודיות שבמראה הכולל מייצרת גם איזשהי דיסהרמוניה וכביכול מראה לא פרופורציונלי ולכן מומלץ לקחת את זה בחשבון לפני הקנייה.


הדגשות לא מכוונות - מה שנקרא בעגה המקצועית "קווי רוחב", מכיוון בעצם לכל אותם אלמנטים בבגד שמושכים תשומת לב לאו דווקא למקומות הרצויים לנו, ולעיתים בלי שנשים לב לכך. אלמנטים בולטים הם קשירה במכנס, כיסים, עודפי בד ועוד ועוד ועוד.




גווני צבע "מפילים" - לא הרבה יודעות, אבל יכול להיות הבדל תהומי בין איך שאת נראית בגוון מסוים של אותו צבע לבין גוון אחר ברמת המראה העירני, הדגשת פיגמנטציות בפנים, כמה הפנים שלך נראות מוארות ועוד. לכן, כדאי לדייק את הגוונים האלה כמה שיותר באמצעות אבחון צבע מתאים, או ממש לבצע השוואה במעמד הקנייה בין בגדים בגוונים שונים.



3 צפיות0 תגובות
bottom of page